Goudriaangarage krijgt nieuw toegangssysteem

18 okt 2022

Tussen 14 en 17 november wordt het toegangssysteem voor de Goudriaan parkeergarage vervangen. Iedereen met een abonnement voor de Goudriaan parkeergarage heeft onderstaande informatie ontvangen. De garage blijft toegankelijk in de periode dat de werkzaamheden plaatsvinden.
Wat verandert er voor de abonnementhouders?

 

In- en uitrijden via kentekenherkenning
Het nieuwe toegangssysteem werkt op basis van uw kenteken, hierdoor kunt u sneller in- en uitrijden. Een camera registreert uw kenteken en de slagboom gaat automatisch voor u open, de afstandsbediening heeft u niet meer nodig. U krijgt wel een abonnementspas, deze kunt u gebruiken bij vervangend vervoer of wanneer uw kentekenplaat niet goed leesbaar is. Houd de pas daarom altijd binnen bereik bij het binnenrijden. Bij calamiteiten kunt u contact opnemen met onze meldkamer via telefoonnummer 033 - 46 11 803.

Ruil uw afstandsbediening om voor een abonnementspas
Vanaf 21 november tot 23 december 2022 kunt u in de loge van de parkeergarage Gooische Brink uw afstandsbediening bij de beheerder inleveren en een abonnementspas ophalen. Omdat bij een abonnement uw auto APK goedgekeurd moet zijn én omdat er in de garage geen elektrische auto’s mogen staan, controleren we dit tegelijkertijd.

Wat moet u meenemen?

  • Uw oude afstandsbediening.
  • Geldig legitimatiebewijs.
  • APK goedkeuringsbewijs: Uw auto moet APK gekeurd zijn. Is dit niet zo dan mag de auto niet in de garage blijven staan. U krijgt dan geen nieuwe abonnementspas.
  • Kentekencard/bewijs waarop het kenteken staat + bij ‘brandstof’ het type brandstof, dit ter controle of uw auto geen elektrische auto (code E) is.

Per abonnement krijgt u één toegangspas. Gebruikt u uw abonnement ook voor een ander voertuig? Vraag dan vooraf een 2e pas aan bij abonnementen@parkeerservice.nl. Deze extra pas kost € 25,-. Na betaling kunt u de abonnementspas ophalen en uw papieren laten controleren.
Let op: U kunt per abonnement maar één auto tegelijkertijd parkeren. De toegang blijft voor een extra auto gesloten als de 1e auto er nog in staat.

De sleutel voor de voetgangersdeur blijft hetzelfde. Deze hoeft niet vervangen te worden.

Per 17 november verandert ook de rijrichting in de garage
We hebben goed naar de veiligheid gekeken. Behalve het nieuwe toegangssysteem passen we daarom ook de in- en uitgang aan en wordt het éénrichtingsverkeer. Dit gaat 17 november in. De Huygenstraat wordt de ingang en de Leeuwenhoekstraat de uitgang. U kunt dus nog maar aan één kant naar binnen en aan één kant naar buiten. De belijning in de garage wordt hier ook op aangepast.
Ook de knop aan de binnenkant van de garage verdwijnt, hiermee voorkomen we illegaal parkeren.  Met deze vernieuwingen maken we de parkeergarage een stuk veiliger.

ParkeerService blijft de abonnementen uitgeven. Wijzigingen kunt u direct doorgeven bij abonnementen@parkeerservice.nl. Er zal regelmatig gecontroleerd worden of de auto’s in de garage APK gekeurd zijn. Als een abonnementhouder zich niet aan de voorwaarden houdt kan het abonnement opgezegd worden en wordt de toegang geblokkeerd. 

Nieuwe tarieven
Zoals in de parkeerovereenkomst met u is afgesproken wijzigen de tarieven na het aanpassen van de garage. Deze worden vanaf 1 januari 2023 € 60,- per maand voor een auto en € 40,- euro per maand voor een motorfiets.

Vragen?
Heeft u naar aanleiding van deze brief nog vragen, dan kunt u contact opnemen met L. Hornsveld, Technisch Vastgoedbeheerder gemeente Hilversum, telefoonnummer 035-6292605 of mailen naar abonnementen@parkeerservice.nl.